Pop-it

Är du intresserad av att arrangera ett musikevenemang? Är du 25 år eller yngre? Då kan du söka till MoKS/ Livemusik Sveriges mentorsprogram Pop-it – Mentorsprogram för unga arrangörer, som pågår mellan juli 2017-juli 2018.

Som arrangör står man inför frågor som: hur man kan finansiera sitt arrangemang? Vilka kostnader bör man ha i beräkningen inför arrangemanget? Vem kontaktar man när man vill boka ett band? Hur skriver man ett avtal med artisterna? Hur bör man marknadsföra sitt arrangemang? Frågorna kan vara så pass många och överväldigande att många aldrig vågar testa sin idé. Genom Pop-it får du möjlighet att genomföra det arrangemang du alltid drömt om.

                     

                     
Till Pop-it kan du söka som har en idé om ett arrangemang du skulle vilja genomföra på din lokala ort, antingen själv eller tillsammans med en vän, och skulle vilja utveckla din idé med stöd av en professionell arrangör. Våra mentorer har många års erfarenhet inom branschen och vana att arrangera både små och stora konserter och festivaler.
                      
SOM DELTAGARE I POP-IT FÅR DU:
  • kostnadsfri utbildning inom arrangörskap, 8-11 juli på Gotlands Folkhögskola (obligatoriskt)
  • handledning av en professionell arrangör under ett års tid
  • ett stort nätverk genom mentorns kontakter
  • möjlighet att få 10.000 kr i form av ett arrangemangsbidrag till evenemanget
  • stöd av MoKS/Livemusik Sveriges tillsatta projektledare under projekttiden
  • möjlighet att sprida ditt arrangemang utanför dina egna kanaler och nätverk
                      
KRAV PÅ ARRANGEMANGET:
  • Arrangemanget måste genomföras någon gång mellan mars-juni 2018.
  • Arrangemanget måste innehålla minst 1 professionell musikartist/grupp.
  • Arrangemanget måste vara publikt (ej enbart för medlemmar etc).
  • Arrangemanget måste projektledas av dig/er som söker till mentorsprogrammet.
                     
För att delta i projektet behöver du inte ha några som helt förkunskaper. Det viktiga är att du har viljan och peppen att genomföra ett arrangemang.
Arrangemanget du söker med behöver inte vara det du i slutändan genomför, utan kan förändras under årets gång. Detta är så klart helt okej, så tveka inte att söka redan idag!
                      
PROJEKTDELAR

Arrangörskollo på Gotlands Folkhögskola – 8-11 juli (2017)
Under fyra dagar får du gå kurser i arrangörskap inom olika ämnen som bokning/rider, avtal, säkerhetsarbete, budget/ekonomi och marknadsföring m.m.
Kursdagarna är helt kostandsfria för alla deltagare och det ingår både resa, boende och mat under dagarna.
Om du är under 18 år behövs medgivande från vårdnadshavare för att delta på utbildningen.

Handledning – augusti (2017)-februari (2018)
Du/ni planerar inför ert arrangemang med stöd av de handledningsmöten ni har med er mentor. Kanske söker ni ekonomiskt bidrag från er kommun, bokar artister, söker tillstånd osv.

Sociala medier – augusti (2017) – juni (2018)
Som en del av projektet kommer vi vilja att ni använder våra digitala kanaler emellanåt för att kommunicera kring ert arbete. Detta kan vara i form av en bild på Instagram, en kort blogguppdatering, spridning av ert arrangemang eller en post på Facebook.

Genomförande – mars-juni (2018)
Genomförande av ditt/ert arrangemang

Utvärderingsträff på Gotlands Folkhögskola – juli (2018)
I början av juli möts vi återigen för ett uppföljnings- och utvärderingsmöte.  Här går vi igenom hur projektåret har fungerat, hur kontakten med mentorn har gått och framförallt hur arrangemanget slutligen blev. Kursdagarna är återigen helt kostnadsfria för alla deltagare och det ingår både resa, boende och mat under dagarna.

 

KOSTNAD

Inga som helst kostnader för att delta i mentorsprogrammet, mer än att du själv ansvarar för ekonomin runt ditt eget arrangemang.

                     

ANMÄLAN
Du kan anmäla dig som individuell deltagare till projektet eller tillsammans med en vän. Ni kan dock vara max två personer per projektidé.
Anmälan är öppen och antagning görs löpande fram till och med mitten av juni. Så länge ansökningslänken ligger uppe, är det fortfarande möjligt att söka.

GÅ TILL ANMÄLAN 

                      
KONTAKT
Erika Ehrnström, Projektledare för Pop-it
erika.ehrnstrom@moks.se

                     

                     

Pop-it genomförs med stöd av Postkodstiftelsen och i samarbete med Studiefrämjandet. 

   



Att bli medlem i MoKS innebär att man ansluter sin förening och alla medlemmar till organisationen. Då får man tillgång till alla de stödfunktioner som MoKS har.

Följ vårt nyhetsbrev

* indicates required